Guides Kultur

Vinterguide: sådan holder du varmen om vinteren på Grønland

Man kan ikke sige Grønland uden at komme til at tænke på blandt andet sne, slædehunde og ikke mindst kulde. Og i modsætning til i Danmark, så sætter vejret om nogle betingelserne for, hvordan man skal indrette sin tilværelse. Derfor er det vigtigt, at man lærer, hvordan man kommer igennem de lange og kolde vintre for ens eget helbreds og trivsels skyld. Så hvis du selv planlægger en tur til Grønland i vinterhalvåret, eller skal flytte derop til vinter, kommer der her en kort guide med tre tips til, hvordan du holder varmen om vinteren.

Hold dine fødder og fingre varme hele døgnet rundt

Det første man bør gøre, hvis man gerne vil komme godt igennem den grønlandske vinter, er at sørge for, at man holder både sine fødder og sine fingre varme hele døgnet. I dette tilfælde er det vigtigt, at man husker at vaske sine hænder i varmt vand fra morgenstunden samt husker at bære et par gode handsker. Her er Grønland helt naturligt rig på lækre skindprodukter, så hvis du ikke allerede har fundet et par, der kan klare udfordringen, så frygt ej, for du finder ikke bedre handsker end på Grønland.

Udover ens fingre er det også vigtigt, at man sørger for at holde ens fødder varme og ikke mindst tørre. Det er oftest kolde eller våde fødder, der er årsag til at man får feber eller influenza. Derfor kan det være en fordel at sove med et par tykke uldstrømper om natten, samt at sørge for altid at have et par ekstra strømper med sig i tasken på vej til arbejde. På den måde har man mulighed for hurtigt at skifte til et par tørre strømper, hvis man af den ene eller den anden grund skulle få våde fødder.

Drik masser af kaffe eller kakao

En anden ting der kan hjælpe dig med at holde varmen er en god kop kaffe, kakao eller endda the. Kaffe og the er begge utrolig effektive til at øge din kropstemperatur, så hvis du overvejer, hvad du skal drikke på arbejdet, bør du prioritere at drikke varme drikke fremfor blandt andet sodavand eller isvand. Alternativt kan man også drikke varmt vand med et skud ingefær, hvilket i moderate mængder kan forbedre ens immunsystem.

Dyrk motion efter arbejde

En tredje måde at holde varmen på i løbet af dagen er ved at dyrke motion. Når man dyrker motion øges kropstemperaturen naturligt, og man kommer til at svede. Men selv efter man har været i bad efter træningen, vil ens kropstemperatur været øget på grund af den øgede blodtilførsel til visse muskelgrupper. Netop af denne grund, kan det være en god ide at sørge for at motionere ekstra meget om vinteren, og gerne efter arbejde, hvis dette er muligt. Udover, at man øger sin kropstemperatur, så bidrager en god fysisk form også til at styrke immunforsvaret, som det var tilfældet med varmt vand og ingefær. Der findes fitnesskæder i både Nuuk og Sisimiut.

Skift vinduerne ud i din bolig

En sidste ting man kan overveje, hvis man bor fast på Grønland er at skifte vinduerne i sin bolig ud. Grønlandske huse er generelt bygget rigtigt solidt, men mange af bygningerne er af en ældre dato, og her kan man oftest finde energibesparelser ved at skifte vinduerne. Hvis først et vindue bliver utæt, kommer man til at opleve træk, og det kan hurtigt få en indflydelse på inde temperaturens i ens hus eller lejlighed, og dermed også på ens chancer for at blive syg. Hvis du selv overvejer at skifte dine vinduer kan du få et godt tilbud her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *