Diverse

Vær aktiv på Grønland

Hvad skal du lave på Grønland? Verdens største ø har masser af aktiviteter som dig og dine kan kaste jer over! Nogle af tingene kender du måske andre steder fra og andre af dem kan du kun lave på steder som Grønland.

Har du måske før prøvet at tage kørekort til at måtte køre hundeslæde? Eller dykket i iskoldt vand? Udover det kan du udfordre dig selv med at ro i kajak, bestige et bjerg, prøve heliskiing, køre på snescooter eller måske er du mere til at tage på fisketur eller gå på jagt?

Kør med hundeslæde på Grønland

Her har du en unik mulighed for at opleve Grønlands smukke natur og landskab på en måde, som har eksisteret i næsten 1000 år. Du kan vælge at komme på hundeslædeture på alt fra en times varighed til flere dage – det afhænger af dig og dit temperament og om, hvorvidt du ønsker at få en smagsprøve eller om du vil prøve kræfter med den grønlandske natur?

Du kan finde vores artikel om påklædning til Grønland og hundeslædeture her.

Du har endda mulighed for at tage kørekort til selv at måtte styre hundeslæden. Det er ikke specielt dyrt og det tager kun et par dage. For at få hundeslædekørekort skal du vide, hvordan hundeslæden fungerer, hvordan du skal opføre dig og så skal du have helt styr på, hvordan du skal styre dine slædehunde. Og den sidste del er den mest krævende. Men så snart du styr på de tre ting, er du klar til at gå i et med naturen på egen hånd.

Kør på snescootere

Hvis du vil have mere fart og lidt færre dyr at holde styr på, har du også mulighed for at leje snescootere så du kan suse over isen. Eftersom der ikke er så mange forhindringer i den grønlandske natur, som f.eks. træer, har du virkelig mulighed for at gasse op. En af de eneste ting du skal være opmærksom på er dog, at i områder, hvor der er hundeslædekørsel må man oftest ikke køre i samme spor.

Dykning

Du har nok prøvet at dykke på dine solferier, enten i poolen eller i havet. Men at dykke på Grønland er en helt anden oplevelse. Udover at vandet er iskoldt, kan du her også se nogle af de utrolige isbjerge – eller i hvert fald bunden af dem.

Kajakroning

Udover, at du kan dykke i vandet på Grønland kan du også ro i kajak ude på det åbne hav og på den måde opleve dyrelivet. Dette er en helt unik oplevelse, hvor du også får mulighed for at se nogle af Grønlands største isbjerge.

Bjergbestigning

Er du til det lidt mere ekstreme og vil du gerne prøve kræfter med at bestige et bjerg? Så har du rig mulighed for at gøre på Grønland, hvor øen endda byder på forskellige sværhedsgrader af bjerge.

Heliskiing

Her kan du virkelig få en på opleveren! Med heliskiing bliver du i en helikopter fløjet op på toppen af et uberørt isbjerg, hvor du herfra skal stå på ski eller snowboard ned.

Isfiskeri

Isfiskeri er, som du måske har set på film, noget der kræver stor tålmodighed. Ved isfiskeri skal der bores et lille hul i isen, hvorefter du oftest fisker med et hjul, line og krog fremfor en traditionel fiskestang.

Jagt

Vil du gerne i kontakt med din indre jæger? Så kan du på Grønland både gå småvildtsjagt som sneharer, men du kan også gå på jagt efter nogle af øens lidt større beboere som f.eks. rensdyret, sælen eller moskusoksen.

 

Hvis du regner med at skulle være aktiv på din tur til Grønland, er det en god idé at have en god grundform inden afrejse, da nogle af tingene kræver en vis styrke. Du kan komme i form hjemmefra med billigt fitnessudstyr, som du kan finde her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *