Aktiviteter

Turen går til de grønlandske bjerge

Grønland er spækket med gletsjere der strækker sig på kryds og tværs, over det meste af den enorme ø. Gletsjerne har i tusinder af år, skåret sig gennem de mange fjelde, og har skabt et utal af større og mindre bjerglandskaber over det meste af øen.

Da de først etablerede befolkninger, for alvor begyndte at bosætte sig rundt på øen, var bestigning af bjergene et spørgsmål, om at orientere sig på den ellers is belagte ø. Senere blev bjergbestigningen tæt forbundet med videnskabelig udforskning og geografisk kortlægning.

Det var først i starten af 1950´erne at bjergbestigningen, for sportens skyld for alvor begyndte at blive en kendt ting på de grønlandske fjelde. Det var især bjergbestigere fra nord Europa, England, Italien og Frankrig, som viste stor interesse for den arktiske klatring øen byder på.

Følelsen af at stå på en bjergtop, ingen andre nogensinde har stået på, har siden hen været noget der har drevet bjergbestigere, og is-klatrere fra hele verden til Grønland.
Dette kan blandt andet skyldes at der er mange forskellige bjergtyper på Grønland, hvilket gør at der er noget for enhver smag inden for klatring og bjergbestigning. De grønlandske fjelde byder nemlig både på klatring på fast klippe, eller på den mere arktiske form for is klatring, som forgår på den nordlige del af øen.

Udstyret skal være i orden

Når turen går til Grønland, og ønsket om at klatre i bjerge er til stede, er det vigtigt at tænke over udstyret som medbringes. Det er værd at tænke over tøj og fodtøj, der passer til omgivelserne, samt rigeligt med mad og drikke, da det nærmeste supermarked ofte er mange 100 kilometer væk. De enormt smukke omgivelser, lægger også op til at skulle forevige oplevelsen på film eller foto.
Klik her for at få en komplet oversigt over gadgets, der kan være brugbare til din tur på bjergene.

Watkins bjerge – Grønlands højeste

Watkins Bjerge er Grønlands højeste bjerge. Bjergene er skabt som kulmination på det der kaldes for Gunnbjørns Fjeld, og garanterer for den absolut enestående udsigt ud over den utilgængelige Blossevillekyst. Området er besøgt af eventyrlystne klatrere, men er svært tilgængelig. Området kan udelukkende nås med fly fra island, hvilket gør Grønlands højeste punkt til lidt af en enestående perle for de ekstra eventyrlystne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *