Uncategorized

Tips til dig som vil til Grønland

Grønland er verdens største ø og har i mange år været tilknyttet kongeriget Danmark. I dag har de autonomt selvstyre med deres egen regering, hvor størstedelen af befolkningen bor i hovedstaden Nuuk. Grønland har masser at byde på, med blandt andet en storslået natur og hovedstaden Nuuk som har et moderne byliv.

 

Nuuk – en moderne storby

Grønlands hovedstad Nuuk har utroligt mange forskellige ting at byde på, hvor det blandt andet er muligt at besøge nationalmuseet,  hvor fortidsminder og den grønlandske historie bliver vist frem på en imponerende måde, her er blandt andet nationaldragtsamlingen et mesterværk, som man ikke må gå glip af.  En anden turistattraktion, der er værd at besøge er det gamle universitet, som først var en kirke, men sidenhen er den blevet brugt til universitet. Den er placeret tæt ved vandet, hvor de studerende har haft mulighed for at se hvaler.

Hvis du er ude efter en gastronomisk unik oplevelse, så skal du besøge restauranten Sarfalik, der kombinerer de bedste råvarer og grønlandske retter og giver dem et internationalt touch. Her afspejler menukortet sig i årstidens råvarer og hvad der nu kan fanges i bugten.

Nationalpark

Verdens største nationalpark ligger i Grønland og er på størrelse med både Spanien og Frankrig til sammen. Her er bor mellem 40-50 mennesker fast, hvilket gør stedet til et af de mest øde i verdenen.  Derfor kan det også være svært at definere det som en park, da det egentligt bare er storslået natur når det er bedst. Her er på trods af kulden, hvor man kan møde et varieret dyreliv, med blandt andet sæler, isbjørne og hvaler.

Aktiviteter

Når man besøger Grønland er der et vælg af aktiviteter, som er værd at tage prøve kræfter med.  En tur på hundeslæde må man for alt i verden ikke misse, når man er på den grønne ø.  Oplevelsen med hundeslæde har både et historisk præg, da det var denne måde jægerne kom frem på i gamle dage. Dertil er det en anderledes måde at opleve naturen på, mere autentisk. Det går ikke så hurtigt og måske af denne grund har man større mulighed for at suge naturen ind.  Hundeslædeturen er derfor et unikum og den har for mange grønlændere gjort det muligt at komme frem til områder, som man ikke synes var muligt på grund af hundenes hårdførhed. Det er ikke alle der kan styre en flok slædehunde, men det er en stor del af den grønlandske identitet, hvor man fra barnsben i visse områder lærer at styrer en slædehund.

Hvis du skulle være så begejstret efter have besøgt Grønland og har lyst til at flytte derop, er international international flytning ikke så kompliceret, hvilket man kan læse mere om her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *