Aktiviteter Diverse

Tag på jagtsafari i Grønland

Jagtsafari i Grønland er måske ikke så kendt en aktivitet, som eksempelvis jagt på sletten i Sydafrika. Ikke desto mindre får du en unik oplevelse, som få andre har prøvet. På Grønland må du jage og skyde rensdyr, moskusokser, sæler, ræv og fugle. Fordelen ved at tage på jagtsafari i Grønland er, at hele dyret bruges efterfølgende. Du ønsker måske en del af dyret som souvenir og resterne vil blive delt ud mellem borgere og institutioner i den bygd, hvor parteringen finder sted.

Hvornår må du tage på jagt i Grønland som turist?

Førhen var der ikke strenge regler for, hvornår du måtte jage i Grønland – heller ikke som turist. Det er der blevet lavet om på. For at jage som turist skal du booke en jagttur gennem en autoriseret jagtudbyder. Derudover skal du kunne fremvise et gyldigt jagttegn eller en gyldig våbentilladelse fra dit hjemland, samt have tilladelse til at jage de dyr, du gerne vil jage eksempelvis moskus eller rensdyr.

Du har også mulighed for at jage med alternative våben som bue og pil, men her skal du ligeledes have en speciel våbentilladelse.

Brug af egne våben

Skal du på jagttur i Grønland, har du mulighed for at medbringe dine egne våben. Du skal dog ansøge  Grønland om en importtilladelse samtidig med, at du skal ansøge de danske myndigheder om en eksporttilladelse.

Der er desuden krav til, hvor meget kraft riflen skal have, så du sikrer dig, at dyret bliver slået ihjel ved et skud. Så før du overhovedet går i gang med at ansøge om importtilladelse, bør du sikre dig, at dine våben er kraftfulde nok. Hos din jagtarrangør kan de oplyse dig om, hvilke specifikke krav, der er til dit våben. Udover en riffel, er det også godt at medbringe en jagtkniv. Der er ikke krav til størrelsen på knivbladet, men skal den bruges til moskusokse og rensdyr, er det bedst, hvis knivens blad er minimum 10 cm. Du kan finde knive af denne størrelse her.

Jagt i Grønlands forskellige områder

Nord

Fra Diskobugten op til den nordlige Grønland er der mulighed for at jage flere steder. Der er færre flokke med dyr, så derfor skal man lede lidt, før man finder frem til sit bytte. Om vinteren kører man med hundeslæde op til Lersletten omkring byen Qasigiannguit, mens man om sommeren kan sejle. Endnu længere nordpå omkring Svartenhuk og Qaanaaq er der hidtil ikke forgået mange jagter, hvorved du får en mere autentisk og unik oplevelse.

Syd

Sydgrønland er det frodigste sted på Grønland,og her er klimaet mildere. Her er der store flokke af rensdyr og moskusokser, da det i tidernes morgen var her, de første immigranter bosatte sig.

Der jages primært i Ivittuut området samt rundt om Isortoq og på øen, Tuttuooq. Her får du desuden en stor oplevelse, når du sejler til øen med båd og passerer små og store isbjerge, der stammer fra havet ud for Østgrønland.

Øst

I det nordøstlige Grønland omkring Ittoqqortoormiit finder du den oprindelige bestand af moskusokser, som I tidernes morgen indvandrede til Grønland. De bestande som lever i andre områder af Grønland nedstammer herfra.

Om sommeren kan du jage sæler på isen, hvilket foregår ved, at man ligger sig på isen og tager sigte efter en sæl. Det handler om, at gøre sig ubemærket så sælen ikke smutter tilbage i vandet. Denne type jagt bruges især i Nordgrønland og er en ældgammel metode til at jage sæler.

Vest

Jagt I Vestgrønland forgår omkring byen Kangerlussuag. Om vinteren tager man med hundeslæde og kan opleve, hvordan jagt på traditionel grønlandsk vis har og stadigvæk foregår i Grønland. Om sommeren foregår transporten med båd eller helikopter. Her jager man moskusokser og rensdyr, samt hare, ræve og ryper.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *