Aktiviteter

Rejseguide: 3 ting man kan lave i Kangerlussuaq Lufthavn

Når man rejser til Nuuk i Grønland skal man mellemlande i den meget lille og intime lufthavn Kangerlussuaq, der ligger midt ude i ingenting. Grunden til dette er at de store 747 fly ikke kan lande i Nuuk, da der er meget kraftig vind, og derfor en meget lille landingsbane. Derfor skal man flyves til Nuuk i en række mindre fly og i denne forbindelse kan man komme til at vente en del timer i Kangerlussuaq lufthavnen. Der er dog ingen grund til at man skal kede sig, så hvis du er på vej til Grønland. Derfor kommer der her en kort guide til 3 ting man kan lave imens man venter i Kangerlussuaq.

1: Tag ud og nyd den flotte natur – spørg efter et lift

Hvis du aldrig har været i Grønland, så vil du uden tvivl blive dybt imponeret over den smukke natur, så snart du kommer ud af flyet. Hvis vejret er godt, har man den oplagte mulighed for at gå på opdagelse og i Kangerlussuaq er der masser af ting at se.

Kangerlussuaq ligger nemlig i et øde område fuld af store kløfter, og fjelde og når vejret er klart er det som om, at man stå og spejde ud i det uendelige. Derudover ligger der lige omkring lufthavnen en række små klassiske grønlandske huse, hvilket er et levn fra en tidligere amerikansk militær base.

Derudover er de lokale utrolig venlige, og hvis man er heldig, kan man få dem til at give en et lift rundt i området mod en meget beskeden betaling. På tur rundt i det grønlandske landskab er der også en god chance for at man kan spotte en moskusokse eller to da disse går frit omkring i Grønland.

2: Tag på en tur til indlandsisen

En anden mulighed man kan benytte sig af, hvis man har tid nok og timingen er rigtig, er at tage ud og opleve indlandsisen. Indlandsisen ligger kun omkring 25 kilometer fra lufthavnen, og derfor bliver der arrangeret helikopterture fra Kangerlussuaq til indlandsisen i store dele af året.

En sådan tur tager et par timer og koster i om egnen af 1000-1500 kroner per næse, og selvom det kan lyde som en dyr fornøjelse, så er det en helt unik oplevelse, som man næppe vil glemme igen. En sådan tur tager cirka halvanden time og giver en mulighed for at komme helt tæt på indlandsisen. På turen får man derfor også syn for hvordan Grønland i disse år tydeligt kan mærke effekterne af den globale opvarmning.

3: Medbring dit strikketøj eller et spil kort

Hvis vejret til gengæld ikke er så godt – og det kan hurtigt skifte på de kanter – så er er det en god ide at medbringe noget man kan underholde sig selv med. Her skal man ikke sætte sin lid til sin IPod eller smartphone, da de får eller siden vil løbe tør for strøm.

I stedet kan det være klogt at medbringe et spil kort, eller eventuelt noget strikketøj. Med et spil kort er har man noget man kan være fælles om som familie og selv hvis man rejser alene kan man hurtigt finde nogen at spille med. Og i forbindelse med strikketøjet kan man endda meget passende bruge tiden til at strikke sig enten et par handsker eller måske et par varme strømper. Dem får man helt sikkert brug for uanset hvor man skal videre til. Hvis du selv mangler noget garn til turen kan du finde et stort udvalg af nordatlantisk garn på denne side.

Udover et spil kort eller eventuelt strikketøj kan det også anbefales at man medbringer en god tyk bog.

Hvis du vil vide mere om grønlandske forhold, kan du finde masser af indsigt på denne side.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *