Guides

Rejse til Grønland eller Færøerne? Læs mere om visum

Grunden til at der kræves visum ved ophold i Grønland eller på Færøerne, er fordi ingen af landene er medlem af EU eller med i Schengen-samarbejdet, når det kommer til visumområdet. Hvis man derfor ønsker at indrejse og opholde sig i Grønland eller på Færøerne i en periode på maksimalt 90 dage, skal man indgive ansøgning om visum.

Hertil er det dog væsentligt at bemærke, at statsborgere i Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige uden tilladelse frit kan indrejse, opholde sig og arbejde på Færøerne og i Grønland. Det samme gælder, hvis man kommer fra et visumfrit land.

Betingelser for visum

Betingelserne for at få et visum til Grønland eller Færøerne er i grove træk de samme, som visum til Danmark – dog med enkelte undtagelser.

Ansøgningen om visum indgives på samme måde, som ved ansøgning om visum til Danmark. Der skal blot udfyldes et ansøgningsskema – og det er uanset om der også ansøges om et Schengenvisum i forbindelse med rejsen til Færøerne eller Grønland.

Undtagelser og særlige regler vedrørende visum til Grønland og Færøerne

Der er en række vigtige regler, som man skal være opmærksom på, når det kommer til ansøgning om visum til Grønland og Færøerne.

Det er derfor vigtigt at bemærke, at:

  • Et visum til Danmark og et Schengenvisum ikke giver adgang til indrejse på Færøerne eller i Grønland
  • Opholdstilladelser, opholdskort og D-visa udstedt af andre EU-lande og opholdstilladelser, opholdskort og D-visa gældende for Danmark giver ikke adgang til visumfri indrejse i Grønland eller på Færøerne
  • Et ID-kort udstedt af et EU- eller Schengenland, som er gyldigt til indrejse i Danmark, gælder ikke for Grønland og Færøerne, hvorfor der skal medbringes pas

Dertil er det også væsentligt at bide mærke i, at såfremt visummet kun skal gælde i Grønland og på Færøerne, er der ikke et krav om rejsesygeforsikring.

Vigtigt at vide for visumpligtige udlændinge

Er man visumpligtig udlænding, er der en række betingelser, som er vigtige at orientere sig ud i.

Hvis man er visumpligtig udlænding med en tidsbegrænset opholdstilladelse i Danmark på baggrund af blandt asyl eller familiesammenføring eller udlænding med permanent opholdstilladelse, som gerne vil besøge Grønland eller Færøerne, skal man henvende sig til enten Udlændingestyrelsen eller politiet. Her skal man anmode om et indrejsebrev til Grønland eller Færøerne.

Det samme gælder den anden vej rundt. Er man derfor visumpligtig udlænding med opholdstilladelse på Færøerne og Grønland, skal man derfor have visum, for at indrejse i Danmark. Med undtagelse af personer, der har flygtningestatus i Grønland, kræves der ved indrejse i Danmark på visum en rejsesygeforsikring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *