Oplev Grønlands enestående natur på hundeslæde
Aktiviteter

Oplev Grønlands enestående natur på hundeslæde

Grønland har en ældgammel tradition for transport og udforskning ved brug af hundeslæder. Hundeslæder er et ideelt transportmiddel til Grønlands majestætiske og barske natur, som på store dele af den enorme Ø, byder på ufremkommelige landskaberfor for traditionelle transportmidler.

En tradition som går over 1000 år tilbage

Hundeslæder er en Grønlandsk tradition som går over 1000 år tilbage i tiden. Det menes af den slædehunderace som driver hundeslæderne, og har gjort det lige fra begyndelsen af brugen, stammer fra det centrale Sibirien helt tilbage i stenaldertiden. Slædehunden kan forveksles med en ulverace, og har med sit genkendelige ulvehyl også flere ligheder. Slædehunde er en vild og aktiv race, og lighederne med ulve kan samtidig ses på adfærden på slædehunden, som godt kan opleves som vild. Dette giver sig blandt andet til kende ved at slædehunderacen ofte udelukkende lystre ved brug af pisk eller hårde toner fra dens ejer. Samtidig gemmer der sig stadig en indre jager i den urgamle hunderace, som gør at hvis hunden for eksempel står over for et stykke vildt ude i naturen, vil den indre jager ofte tage over, og ved dette vil hunden ofte miste al dressur og angribe byttet hvis denne er sulten nok. En hundeslæde er typisk drevet af en flok slædehunde på mellem 8-14 hunde, og i enkelte tilfælde helt op til 16 hunde, som udgør en vifteform foran slæden.

Grønland tilbyder hundeslædeture til ethvert temperament

Grønland tilbyder en oplagt mulighed for at opleve de usete afkroge af den arktiske ø. Det er som turist muligt at vælge mellem en lang række af forskellige ture. Turene afhænger af din eventyrlyst og strækker sig mellem 1 time og helt op til store ekspeditioner på op til en uge. Ved store ekspeditioner er forplejning, varmt tøj, og husly i form af jagthytter eller telte, en del af pakken som udbydes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *