Guides

Oplev det autentiske Grønland (Den ultimative Sejltur)

Befolkningen på Grønland er bosat langs kysten af gode årsager. Det er nær vandet, som har været livgivende for befolkningen, der har været afhængige af at fange deres mad på havet.

Den mest autentiske måde at opleve Grønland er derfor via båd op langs havet kysten.

I denne artikel vil vi tage dig med på den ultimative rejse op langs Grønland vestkyst.

Kajakture og isbjerge ved Diskoøen

Turen starter ved Diskoøen, som er en gammel vulkanø, hvor der kun ligger en enkelt by. Herfra har du mulighed for at tage de mest fantastiske kajakture rundt om de store isbjerge der flyder rundt ude langs kysten.

Herefter går turen videre til Thule

 

Den første by på Grønland 

Thule, eller Qaanaaq som byen hedder oprindeligt, er den første by der blev bosat af inuitterne. Derudover ligger den amerikanske flybase også i området, som havde en vigtig strategisk placering under den kolde krig.

Her kan du virkelig syge kulturen til dig inden båden sejler videre op langs kysten.

 

Oplev handelsstationen i Dundas

107 år før du ankommer til området ankom den danske opdagelsesrejsende Knud Rasmussen til området, hvor han grundlag en handelsstation hvorfra han solgte forskellige objekter. Området er i dag øde, men med rig mulighed for at forestille sig hvordan området engang var beboet

 

Tag med de lokale ud at fiske

Det stop på turen er oppe i Upernavik, hvilket er en ø oppe langs kysten. Her får du mulighed for at tage med de lokale på jagt på havet, ligesom de har gjort i mange år.

Vi er dog ved at være noget langt på turen, og læge og tandlægebesøg er ikke ligeså let tilgængelige på resten af turen.

Så inden du tager afsted hjemmefra Danmark, så husk din tid hos tandlægen og lægen, da der er langt til de nærmeste behandlingssteder, hvis du får problemer.

 

Kom helt tæt på isbjergene og gletsjerne

Inden vi vender snuden hjemad mod København, så skal vi besøge Ilulissat is fjorden. Her vil du både få mulighed for at opleve fjorden fra havet og selve byen Ilulissat, som er den 3. største by på Grønland.

Byen har en hyggelige og beboerne i byen er generelt meget imødekommende overfor turister og besøgende.

Efter besøget i byen, så vender turen igen sydpå inden vi flyver hjem til Danmark

 

Det sidste kig på Grønlands flotte landskab

Det sidste du kommer til at opleve inden at flyet flyver tilbage til København er de fantastiske is formationer ved Kangerlussuaq. På den ene side har du om sommeren bloster nede i dalen, som står i stærk kontrast til gletsjeren i baggrundenden.

Herefter går turen til lufthavnen og hjem til Danmark igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *