Midnatssol
Aktuelt

Midnatssol på den nordlige polarcirkel

Solen og skiftet mellem nat og dag er en af de mest almindelige ting i menneskets hverdag. Dette skift indikerer både, at dagen skifter til en ny, men samtidig giver den et præg om, hvornår det er tid til at gå i seng og hvornår det er tid til at stå op og starte en ny dag. Men hver sommer nord for polar cirklen findes dette skifte ikke – Solen går nemlig aldrig ned. Det er derfor ikke muligt at kigge op på himmelen, og finde ud af om det er nat eller dag, da solen i disse måneder aldrig forsvinder. Sollyset vil kun skifte i svage nuancer fra et skarpt hvidt lys om dagen, til lidt mørkere røde nuancer i nattetimerne. Dette fænomen er en helt unik inuitkultur, alle bør opleve på et tidspunkt i livet.

En tur nord for polar cirklen af en af de aktiviteter som står højt på listen over unikke oplevelser, som kun skabes på Grønland, og den sagnomspundne oplevelse af midnatssolen, som går ned bag de store isbjerge skaber en ro og fredfyldt følelse, som ikke kan findes frem andre steder i verden.

Hvor findes midnatssolen – og hvornår ?

Midnatssolen ses først af de nordligste byer nord for polarcirklen. Det er byer som Qaanaaq, Upernavik og Uummannaq som først for glæde af ”det evige lys” og det er samtidig disse steder for midnatssolen findes længst.

Midnatssolen vil være en oplagt mulighed fra slutningen af april og helt frem til slutningen af august i de foromtalte nordlige byer. Midnatssolen kan dog også opleves tættere på polar cirklen, dog i en tidsperiode som strækker sig fra begyndelsen af juni til midten af juli.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *