Aktiviteter Diverse Kultur

Kan du selv planlægge din rejse til Grønland, eller bør du få hjælp?

Nogle mennesker foretrækker selv at planlægge og arrangere sin rejse, når de skal på ferie, mens andre heller vil lægge ansvaret i hænderne på kyndige rejsearrangører. Det er ofte en smagssag, som afhænger af, hvad man føler sig mest tryg ved – har man eksempelvis ikke rejst en masse, kan det være en god start på rejselivet at få andre til at gøre det for en. Man kan også vælge at købe en arrangeret pakkerejse, fordi det er billigere, end hvad man selv kan gøre det til, eller fordi det bare er nemmere.

Det kræver en del forberedelse at arrangere en rejse, hvis man står for det hele selv. Arrangerede rejser er lavet af specialister, som ved, hvad man skal se i de forskellige lande, og derudover får de nogle mængderabatter, som du ikke selv vil kunne forhandle dig til.

Arrangerer du selv din rejse, er der ingen tvivl om, at du får en mere unik rejse. Så behøver du ikke gå i andres fodspor eller bo i en turistfælde. Derudover har du mulighed for at forlænge dit ophold på de forskellige destinationer på ruten, samt tage en alternativ rute end først planlagt.

På nettet og i omgangskredsen kan du nemt finde anbefalinger, tips og gode råd om din rejsedestination, hvilket gør det nemmere end nogensinde at planlægge rejsen selv. Dog er der mindre turistede lande, hvor det ikke er muligt at arrangere turene selv, medmindre du er flydende på det lokale sprog og kender kultur og skikke.

Det kan du selv planlægge

Grønland er et eksempel på et land, hvor du kan arrangere en del af turen selv, men samtidig behøver hjælp til den anden del, hvis du vil sikre dig at få set mest muligt. Her er nogle råd til, hvad du selv kan arrangere, og hvad du bør finde hjælp til.

Hvad vil du se

På de rejsebureauer, som er specialiseret indenfor rejser til Grønland, kan du ofte købe pakkerejser, som inkluderer forskellige seværdigheder såsom vandring, jagt, på hvalsafari, opleve storby eller noget helt femte. Grønland er stort, og er du der i begrænset tid, når du kun at opleve en lille del af alt det, Grønland har at byde på. Derfor må du selv lave noget research og finde frem til, hvilke seværdigheder, du helst vil opleve. Det koster penge at tage på hvalsafari eller med hundeslæde, og hvis du vil sikre dig at sikkerheden er i orden, og at du kan kommunikere med guiden, så bør du tilkøbe disse ture gennem en professionel arrangør. Herved at du også sikker på at få det produkt, du har betalt for.

Derudover kan man ikke bare smutte en tur på indlandsisen selv – det kræver en kyndig rejseguide, der ved, hvordan man færdes sikkert på isen og i fjeldene. Desuden findes der isbjørne tæt på bygderne. Du kan også risikere at stå på is, der river sig løs og driver med strømmen eller at rende ind i en snestorm, hvor du ikke selv finder ud igen.

For at finde inspiration til, hvad der er værd at se på Grønland, kan du læse mere på www.greenland.dk.

Hvornår vil du rejse

Nogle gange er der aktivitetsture, som inkluderer flytransport, andre gange skal du selv sørge for dem.

Har du lyst til at spendere nogle dage i en af de større byer, før du tager på en aktivitetstur, kan du vælge at booke fly og hotel i eksempelvis Nuuk, hvor du kan udforske byen på egen hånd i nogle dage.

Du kan både finde direkte fly til Grønland, eller du kan vælge at flyve ind over Island og have en mellemlanding. Prismæssigt er der ikke den store forskel, men planlægger du en tur til Grønland, så vær ude i god tid, da der i sommerperioden kun flyves få gange ugentligt. Desuden har Grønland også en højsæson for de forskellige seværdigheder, så alt afhængig af, hvad du vil se, bør du planlægge rejsen i forhold til dette. Leg med datoerne på din foretrukne rejsesøgemaskine, og se, hvor billig en pris, du kan få flybilletter til.

Hvor vil du bo

Hoteller kan du booke via flyselskabernes hjemmesider, og du finder også få hoteller på booking.com. Udbuddet er begrænset, så priserne ligger nogenlunde på det samme høje niveau, uanset hvor du booker overnatning.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *