Aktiviteter Guides

Hvad skal du lave på Grønland og hvornår skal du tage af sted?

Grønland bliver ofte overskygget af andre rejsedestinationer, på trods af at det er et fantastisk land med mulighed for en masse spændende oplevelser. Gå du og overvejer en tur til Grønland, men er i tvivl om, om det er noget for dig, og ikke ved hvornår du skal tage af sted, så læs med her.

Før du tager afsted

Før du bliver klar til at tage af sted til Grønland, skal du have styr på, hvad du skal have med. En tur til Grønland er ikke som en storbyferie eller en charterferie – og det er lige præcis derfor du gerne vil dertil. For de fleste mennesker der tager til Grønland, handler det om at være aktiv og at få én på opleveren. Og for at kunne det, kræver det rigtig påklædning – klimaet er noget anderledes end herhjemme.

Derfor er det et must at pakke følgende ting: Komfortabelt fodtøj der er velegnede til alle aktiviteter og som både er vandafvisende og skridsikre. Åndbare, lette uldstrømper anbefales også at have med. Af påklædning går man aldrig galt i byen med termoundertøj og lag-på-lag. I stedet for én varm jakke, er det en god idé at have mange mindre lag, så du kan tilpasse din påklædning hver dag. Husk også at tjekke om du har de nødvendige rejsevaccinationer i forhold til, hvor længe du skal være afsted.

 

Hvornår skal du tage af sted?

Ifølge flere kilder er Grønland en ideel destination hele året. Der findes ikke deciderede dårlige tidspunkter at rejse dertil – det kommer bare an på hvad du vil have ud af din rejse. Vil du enten væk fra sommervarmen i Danmark eller opleve nogle af de glæder Grønland byder på om vinteren?

Drømmer du om at opleve Grønland som winter wonderland, se det smukke nordlys og køre hundeslæde, er det mest optimalt at tage af sted om vinteren. I så fald skal du være godt forberedt og rigtig godt påklædt, da temperaturerne alle steder er et godt stykke under frysepunktet. Er du mere til en nogenlunde tempereret oplevelse og vil fordybe dig i Grønlands kultur og flotte landskab, er det i stedet sommeren du skal bruge på Grønland.

 

Hvad skal du lave?

Grønland er et land der byder på mange unikke muligheder, som ikke er at finde hvor som helst. Det kan i høj grad anbefales af gøre brug at nogle af de mange udflugter der udbydes. At køre hundeslæde er en fantastisk oplevelse og samtidig indbegrebet af grønlandsk kultur. En vandretur med snesko er også anbefalelsesværdig – her er du både aktiv og får set noget storslået natur, hvor alle ikke færdes. En anden meget populær oplevelse for besøgende, er hvalsafari. Der er noget helt specielt over at opleve de gigantiske dyr på tæt hold.

Udover de fysiske oplevelser, bør man bruge tid på at smage på det lokale køkken. Du kan enten arrangere en guidet tur, eller udforske Grønlands restauranter på egen hånd. Uanset hvad, vil du finde et væld af friske fisk – Grønland er det eneste sted i verden du kan få friskfangede grønlandske laks, og det må du ikke gå glip af. Har du mod på det kan du også prøve delikatesser som sæler og moskusokser.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *