Højtider som rejsemål på Grønland
Aktuelt

Højtider som rejsemål på Grønland

Grønland tilbyder en bred vifte af aktiviteter, som viser den barske og unikke klima. Dette kan ske året rundt, hvor VisitGreenland udbyder en række forskellige oplevelser, som egner sig til en hver smag for aktiv ferie. Grønland har derudover nogle højtider, som i den grad er værd at rejse til Grønland for at opleve. Med en samlet befolkning på kun 56,385 mennesker, vægtes højtiderne højt hos den lokale befolkning. Det er ved disse højtider, familier og venner samles, i forskellige henseender, for at stå sammen om disse højtider som i de fleste tilfælde går over 1000 år tilbage i tiden.

 

Jul på Grønland

Julen på Grønland er ligesom i Danmark en speciel hyggelig højtid, hvor familie og venner samles for til hygge med levende lys, og tændte juletræer. På Grønland er der tradition for at juletræerne tændes første advent, sammen med de karakteristiske rød-orange julestjerner, som man kan se i stort set alle vinduer i de små byer. Julehyggen strækker sig henover nytår, og der er tradition for at julepynten først tages ned 6. januar.

Solen vender tilbage

Nord Grønland ligger i en position på polarcirklen, hvor der kan opleves total mørke 24 timer i døgnet, i flere måneder i vinterhalvåret. Derfor er dagene hvor solen vender tilbage i foråret en stor begivenhed, som fejres med fest og socialt samvær. Familier og skoleklasser fra byen Ilulissat drager i samlet flok på hundeslæde, som tradition op til Seqinniarfik bakken, for at se den de første stråler af den tilbagevendende sol.

Det er muligt at booke tur, hvor man i følgeskab med en guide, følger den samlede lokale befolkning fra byen Ilulissat op på den traditionelle bakke på hundeslæde. Turene med hundeslæde er beskrevet under kategorien aktiviteter 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *