Aktiviteter Guides Kultur Uncategorized

Grønland – Smukt og vildt

Grønland var den sidste danske koloni, som fik selvstyre i 2009, men har siden da haft et tæt samarbejde med den danske regering.

Det er et fantastisk land med en vild natur, der kan få eventyrlysten frem i enhver der elsker kulde, sne og is.  Det er overraskende få danskere der nogensinde får taget sig sammen og besøger dette fantastiske sted, hvilket er synd og en skam. For der er oplevelse for alle, og man vil opleve en følelse af isolation, som man slet ikke kan forstille sig herhjemme.

Men hvad skal man så opleve når man er på Grønland?

Hundeslæder

En af de mest karakteristiske ting ved grønlad er de mange hundeslæder, der for mange er den primære måde at transportere sig på. Hundene elsker kulden og er utroligt udholdende, så det er den perfekte transportform til de store flade sletter af is og sne. Kommer du til Grønland, må du ikke snyde dig selv for den oplevelse det er at køre i rigtig hundeslæde.

 

Jagt

Som det et af de primære erhverv på Grønland er jagt en af de ting, som virkelig tiltrækker mange turister hvert år. Med moskusokser og rener er der nok til at udfordre selv rutinerede jægere, især fordi klimaet er så forskelligt i forhold til det vi er vant til herhjemme. Så det er bestemt værd at tage en tur til Grønland for de fantastiske jagtoplevelser.

 

Kajaksejlads

Ligesom hundeslæderne er den mest klassiske transportform til lands, er kajakkerne det til vands. Alle har nok set billeder eller film fra Grønland hvor havjægere sejler ud i deres kajak. Det er en oplevelse som man bør opleve mindst en gang i sit liv. De utroligt smukke omgivelser, og den samme følelse af isolation og at være lille, gør dette til en unik oplevelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *