Aktiviteter Diverse Kultur

Grønland i børnehøjde

Skal du holde en magisk og eventyrlig ferie med dine børn, bør du måske denne gang holde den på børnenes præmisser. Greenland – travel arrangerer ture til Grønland, hvor temaerne er; Find julemanden på Grønland eller slip legebarnet løs i sneen. Turene arrangeres i børnehøjde, men der er noget for hele familien, og du vil opleve mange af de seværdigheder, som Grønland er kendt for, såsom slædeture, besøg på indlandsisen, tundrasafari samt det særegne dyreliv med moskusokser, rensdyr, sneharer og isbjørne.

Et juleeventyr i Grønland

Turen, Find julemanden i Grønland, foregår i december måned, hvor julemanden er godt i gang med at planlægge årets højdepunkt, julen. Her kommer I til at opleve jeres eget juleeventyr, som i den grad skaber stemning og magi omkring den længe ventede juleaften. På turen jagter I julemanden rundt i den grønlandske natur, hvor i vil opleve indlandsisen, se det magiske nordlys, møde moskusokser og slædehunde, men turen byder også på grill i det fri, varm kakao og æbleskiver, kælkning og at skrive ønskesedler til julemanden.

Turen foregår i det sydvestlige Grønland i Kangerlussuaq, hvor i flyver til og fra. Her bliver I indlogeret på et hyggeligt vandrehjem i de 5 dage, turen varer, med fuld forplejning. Prisen for turen er 9.225 kr. for voksne og 8.225 kr. for børn under 12 år. Prisen er inklusiv fly t/r.

Slip legebarnet løs

Turen, Slip legebarnet løs i sneen på Grønland, er en rigtig familietur, hvor I oplever den grønlandske natur i og omkring Kangerlussuag. Her skal I både på slædetur og se det grønlandske dyreliv som moskusokser, polarræve og rensdyr, mens I om aftenen skal på tur og spotte det smukke nordlys. En af dagene kører i 25 km indenlands og ser indlandsisen, som danner en enorm arktisk isørken. Derudover får I masser af oplevelser i byen, hvor I oplever den helt specielle grønlandske kultur og mentalitet.

Børn og det grønlandske klima

Grønland har et noget andet klima end Danmark. Det er dog ikke noget børn ikke kan klare, så længe de er ordentligt klædt på til de lange dage udendørs. Her er lag-på-lag vigtigt, da det isolerer mod kulden og holder på varmen. Inderst bør de have noget undertøj på i en uld- eller silkekvalitet, som eksempelvis disse. Herudover skal de have skiundertøj, eller langt undertøj, en langærmet trøje samt eventuel nogle joggingbukser. Herudover kommer en skidragt eller flyverdragt samt vind- og vandtætte handsker og huer, der er åndbare.  Selvom det måske lyder af meget, så kan dags temperaturen i december måned nå helt ned på minus 17 grader. Når mange af aktiviteterne foregår udendørs, er det derfor nødvendigt at beskytte sig bedst muligt, så man ikke går glip af at være med til de mange spændende aktiviteter.

Den grønlandske kultur

Den grønlandske kultur er noget helt for sig selv og er præget af de vilkår, som befolkningen har levet under og til dels stadigvæk lever under. Det barske klima har betydet, at dele af Grønland i perioder har været meget isoleret, og at elektricitet og rindende vand ikke har været en selvfølgelighed bare nogle generationer tilbage. Madkulturen er også dannet af de forudsætninger, der er, når man bor på en Ø som Grønland. Her er det kun i Sydgrønland, at der er mulighed for at dyrke grønsager. Ellers har man været nødsaget til at leve af det, der var til rådighed, såsom fisk og hårdføre landdyr. Grønlands historie finder du afspejler i alt lige fra traditionelt folkemusik, sprog, myter, madkultur, kunst og beklædning. Du kan dermed ikke undgå at få en god fornemmelse af den oprindelige kultur, som er ført videre gennem generationer, når du besøger Grønland.

Vi ønsker dig alle tiders rejse…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *