Flere unge uddannes på Grønland
Aktuelt

Flere unge uddannes på Grønland

Uddannelsesniveauet på Grønland er steget markant de sidste 10 år. Dette kommer til udtryk, hvis der kigges på antal aktive studerende, som har gennemført den obligatoriske folkeskole, og som har valgt at læse videre på gymnasiet. De seneste 10 år har man set en stigning på omkring 10 procentpoint i aktive studerende på en gymnasial uddannelse. Det er her specielt pigerne som har den største andel af de stigende procentpoint. Pigerne står nemlig for 7 ud af de 10 procentpoint, som stigningen har været de seneste 10 år.

Udbuddet af videregående uddannelser er begrænset på Grønland, og det kan være svært for de unge studerende at læse videre på netop den uddannelse, som de godt kunne tænke sig. Dette gør at mange af de studerende ender med, at begynde at arbejde allerede efter den endte gymnasiale uddannelse.

Søger uddannelse i Danmark

Den stigende tendens med at flere og flere unge studerende gennemfører en gymnasial uddannelse på Grønland har gjort, at man ser et større antal af de færdige studenter, som har et ønske om at læse videre. Det er oplagt for de grønlandske studerende at læse videre i Danmark, og antallet af grønlandske studerende som starter på en videregående uddannelse i Danmark er også stigende.

 

Kan være økonomisk svært

Det har aldrig været sværere for unge studerende, at finde en studiebolig i Danmark udtaler CIU Centralindstillingsudvalget. Dette har været et resultat af at antallet af studerende i Danmark ligeledes oplever en stærk stigning, og studieboligmarkedet har ikke været i stand til at følge med. Det er specielt i de 3 største danske byer, hvor også de fleste uddannelseslinjer findes, at der er blevet skabt et boligproblem som studerende.
Ålborg melder om 736 unge som står boligløse – Århus melder om 1600 studerende uden bolig – og København har for første gang ingen ledige boliger til de nye studerende, da alle er optaget.

Det er derfor relevant for de unge at se på alternative løsninger, hvis deres ønske om drømmeuddannelsen skal gå i opfyldelse. Der er derfor en stigende tendens til at unge lejer et værelse eller lejlighed, på det private marked. Det er ofte lejligheder som kan deles med andre ligesindede studerende, for at minimerer de høje omkostninger, der er ved at leje privat i de store danske byer.

Det kan være en nødvendighed at låne penge, for at kunne gennemføre de år på uddannelsen som den tager. De studerende ser lånene som en investering i dem selv, hvilket det jo i virkeligheden også er. Det er dog vigtigt for de studerende, at de finder det rette lån. Der er en lang række låneudbydere, og det kan være svært at finde rundt i for de unge mennesker, som skal tænke på deres uddannelse sideløbende.
Det er mulig på xcse.dk at sammenligne de mange forskellige lån som den studerende har mulighed for at benytte sig af i forbindelse med studie og – eller efter studie afslutning, for at kunne klare hverdagen økonomisk. På hjemmesiden er det muligt at se alle detaljer i forhold til låneperioden, og det er samtidig muligt at ansøge direkte fra hjemmesiden, uden at skulle møde fysisk op nogen steder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *