Guides

Aktiviteter for hele familien på Grønland

Tager man til Grønland er det for at opleve og være aktiv, det egner sig ikke til en dase-ferie – det gælder også selvom man har børn med. Derfor bør også først tage til Grønland når dine børn er store nok til at sætte pris på de oplevelser og aktiviteter som Grønland har at byde på.

 

Hundeslædekørsel

Der er noget helt fascinerende ved at opleve Grønlands imponerende natur fra en hundeslæde – især hvis man har en fascination af dyr, som mange børn jo har. Selvom det også er populært at opleve naturen på ski eller snescooter, er det endnu mere specielt på hundeslæden. Måske på grund af det langsommere tempo, der giver bedre mulighed for at bearbejde alle indtrykkene. Eller også er det på grund af de levende dyr der trækker en, som er meget ulig hvad vi er vant til i Danmark i dag.

Skal I ud og køre hundeslæde, skal I være opmærksomme på at de kølige temperaturer det er forbundet med. Husk især at pakke ungerne ind, så oplevelsen ikke ødelægges fordi de fryser. Mangler I varmt tøj til børnene, kan I besøge Houseofkids.

 

Hvalsafari

En anden ting der plejer at være et hit blandt børn, er hvalsafari. Her kan I både opleve pukkelhvaler, finhvaler og vågehvaler, hvilket altid er en oplevelse for store og små. Når båden stopper, er det om at holde øjne og ører åbne. Det kan være n god idé at holde sig nær bådens skipper, da erfaringen gør at det ofte er ham eller hende der spotter hvalerne først. At opleve de enorme dyr så tæt på er både overvældende og fascinerende, men man skal også væbne sig med tålmodighed. Det bedste tidspunkt at tage på hvalsafari på er over sommeren.

 

Nordlyset

Man kan næsten ikke sige Grønland uden at sige nordlys. Det er gratis, der er rigeligt til alle og det eneste det kræver er varmt tøj, og nogen at dele oplevelsen med. Fænomenet er ubeskriveligt smukt, og selv for de mindste vil det være betagende. Vil I gerne opleve nordlyset, er der bedst muligheder for at se det fra slutningen af september til midten af april – på trods af at nordlyset faktisk er der hele året. Man kan bare ikke se det i de lyse måneder i sommerhalvåret.

 

Kunstmuseum

På trods af at kunstmuseer måske ikke lyder som noget der fanger børnene, er det faktisk ikke en dum idé. På Nuuk kunstmuseum er der både historisk kunst, såvel som udskæringer i fedtsten, ben, træ og tænder. Herudover rummer det en udstilling for børn, hvor der er mulighed for at børnene kan være interaktive.

En anden måde at være aktiv med kunst på, er ved besøge museets KunstWALK, som bringer dig rundt i hele byen. Her kan hele familien lede efter rødfisk, isbjørne, sæler og grønlandske myter og legender i kunstform. Børnene vil føle sig som opdagere, mens de leder efter de unikke kunstværker og samtidig lærer om den lokale kultur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *