Diverse

4 ting du skal huske på din tur til Grønland

Grønland har et utal af aktiviteter, der er værd at opleve. Det kan være svært at få plads til alle aktiviteterne på én ferie, men det er med at udnytte tiden, når du tager turen til verden største is belagte ø.

Grønland er ikke det traditionelle sted at tage hen, og det vil koste en del mere at flyve til Grønland, sammenlignet med andre traditionelle charterdestinationer. En tur til Grønland er alle pengene værd, og det kan varmt anbefales, at prøve hver og en af de mange aktiviteter der findes på øen.

Der er et gammelt ordsprog der siger, at man aldrig må gå ned på udstyr. Store dele af Grønland er dækket af is og sne, hvilket vidner om de temperaturer, der oftest er langt lavere, end hvad de danske turister er vant til.

Mange steder på Grønland er det muligt at stå på ski, eller lave andre aktiviteter i sneen eller på isen. Grønland er dækket af gletsjere der igennem mange tusind år, har gjort landskabet fyldt med bjerge, fordelt på stort set hele øen.

Skiudstyret i topkvalitet

Hvis man vælger at tage en tur på ski på en af de mange hundrede bjerge på Grønland, er det vigtigt at skiudstyret samt påklædningen er helt i top. Det er muligt at leje skiudstyr i flere af de store byer, men bevæger man sig lidt væk fra civilisationen, vil det være svært at finde muligheder for at købe skiudstyr. Det samme er tilfældet, hvis det medbragte skiudstyr går i stykker på grund af manglede kvalitet.

En knækket skistav på en dagstur i bjergene, vil være en ubehagelig oplevelse, da man på den måde mister en hel dags uforglemmelige oplevelser, som måske aldrig kommer igen. På trendysport.dk er det muligt at købe innovative skistave og handsker og andet ski udstyr af den højeste kvalitet. Produkterne er brugt af flere topatleter, hvilke vidner om den høje kvalitet der er brug for i de grønlandske bjerge.

Det rigtige undertøj gør forskellen

Temperaturerne på Grønland svinger en del, alt efter hvor på øen man befinder sig. Nogle tider på året ser man temperaturer der går helt ned til minus 20 grader, hvis man ser bort fra ”chill factoren” der kan gøre klimaet endnu koldere. Temperaturerne på Grønland passerer sjældent 5 grader, hvilket understreger vigtigheden af en ordentlig påklædning på rejsen rund i landet.

Et vigtigt punkt på huskelisten over ting der er essentielle at have med på rejsen, er derfor i høj grad varmt undertøj. En oplevelse kan ødelægges, hvis man går rundt og fryser hele dage, så sørg for at medbring rigeligt med varmt tøj.

Hold dig tør med ”vandafvisende” tøj og sko

Da øen er belagt med is og sne, men temperaturerne samtidig i nogle perioder ligger over frysepunktet, er der risiko for at blive våd på nogle af aktiviteterne. Dette ”problem” kan løses ved, at påklæde sig med vandafvisende tøj, af den ene eller anden art. Dette kan være skibukser, skijakker, eller andre funktionelle jakker og bukser der er vandafvisende. De skiftende temperaturer, kan medføre at nogle områder kan virke våde, og det er derfor vigtigt ikke at blive våd og på den måde blive kold under aktiviteterne.

Det samme gør sig gældende, når det kommer til valg af sko. De føromtalte ”varme” perioder på øen, gør at der findes områder med blød og sjappet jord. Det kan anbefales at påklæde sig med funktionelle, men vandafvisende skotøj. En ferie på Grønland er oftest en aktiv ferie, hvor der både stilles krav til sko og påklædningens funktionalitet. Det er derfor vigtigt at vælge påklædning der passer til den type ferie Grønlandsturen ønskes at være.
 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *