Guides

3 ting, der vil overraske dig, når du besøger Grønland

Der er masser af lækre strande og smukke storbyer med masser af kulturelle oplevelser du kan besøge, men har du nogensinde overvejet at prøve noget helt nyt?

Mange mennesker har besøgt New York eller badet på de hvide sandstrande i Sydeuropa, men hvad med en oplevelse, som de færreste har prøvet, og som du med garanti vil huske tusinde gange bedre end nogen sandstrand eller storby?

Grønland er et paradis for alle eventyrer – lige fra de store uudforskede hvide sletter og de smukke is fjorde mod nord til det rige dyre- og kulturliv mod syd; der er masser af ting at opleve på verdens største ø.

Hvis Grønland nu er med i dine overvejelser for din næste rejse, så læs med her og bliv inspireret til, hvad du skal opleve, når du besøger Grønland.

Det smukke landskab og natur

Ikke overraskende, er det første jeg er nødt til at fremhæve, landets smukke natur.

Udover Antarktis, som næsten er umuligt at besøge, har Grønland den største ”isørken” i verden. Over 80 % af landets areal er dækket af indlandsisen. Med sin overvældende størrelse og den larmende stilhed jeg oplevede, da jeg første gang kiggede udover den, er det et minde jeg aldrig glemmer.

Derudover har islandskabet skabt grobund for nogle af de smukkeste udskæringer, blandt andet den ikoniske Ilulissat fjord. Som en del af UNESCO’s verdensarvsliste, er det en af den smukkeste ting jeg har set i mit liv – massive isbjerge, der flyder rundt i det klareste blå vand omgivet af hvalrosser og sæler.

Det uberørte landskab man kan opleve i Grønland, er grund nok i sig selv, til at bestille rejsen nu, men der er heldigvis flere gode grunde til at tage af sted.

Dyrelivet er helt unikt

Når man tænker ”rigt dyreliv”, er det første der rammer tankerne måske Amazonas jungle eller Afrikas sletter, men Grønland har også rigtig meget at byde på – specielt i sommermånederne.

Om sommeren bliver vandet i og omkring Grønland fyldt med hvaler, sæler og andre havlevende dyr, og du kan virkelig komme tæt på dyrene her. Der er både pukkelhvaler, vågehvaler og narhvaler med deres karakteristiske snoede stødtænder, og det er en helt speciel oplevelse at komme helt tæt på disse imponerende havdyr.

Dyr som får og moskusokser er der også masser af – og disse skabninger har, med deres varme pels, faktisk været grunden til at grønlænderne har kunnet holde varmen. Hvis du ikke er fan af pels, men godt vil have det lækkert derhjemme, kan du få samme komfort med produkter fra Damask.dk.

Kultur og historie

Mange tænker måske, at Grønlands historie og kultur ikke er den rigeste, da det er et land der er svært at bebo. Men her blev jeg personligt meget positiv overrasket, da jeg oplevede det selv.

Selvom Grønland har fået sit navn, fordi en norsk vikingekonge gav det som et marketingstunt, for at få flere nordmænd til at bosætte sig der, har der faktisk boet folk der i over 4.500 år. Derfor kan du opleve gamle vikingebeboelser, inuitlejre og oldgamle mumier. Der er masser at opleve og, hvis du vil slappe lidt af på din ferie, er der også masser af varme kilder som du kan tage en afslappende dag i.

Så der er masser af gode grunde til at besøge et af verdens smukkeste lande, så se at komme afsted.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *