Guides

3 grunde til at tage på ferie til Grønland

Grønland er en af de lande som er undervurderet som rejsemål. Da mange tænker at der er meget koldt og ikke til at være. Men der er så mange ting at se hos vores naboer i nord, som f.eks. nordlys og det flotte landskab. Vi giver her 3 grunde til at tage til Grønland på ferie.

Fascinerende landskab

Man kan ikke sige at Grønland er et land hvor turisterne strømmer til, selv om at der de seneste år er sket en stigning i besøgende, så er det ikke på højde med turismen til lande som Spanien, Italien og USA. Men at tage til Grønland er en unik oplevelse. Da du vil opleve at du får oplevelsen af at naturen er uspoleret, fordi du kan have en udsigt til et stort isbjerg og vide at der ikke er et menneske i miles omkreds. Du vil ikke opleve den der lange kødrand af turister, som du f.eks. vil opleve i Rom eller London. Så er du ikke til at skulle stå i kø eller generelt være omringet af mange mennesker, så vil Grønland være stedet for dig. Der bor nemlig kun 56.500 mennesker på Grønland fordelt i byerne der ligger ved kysterne. Det meste af Grønland er dækket af is, så det er derfor kun muligt at have byer ud mod kysterne. Du vil opleve at der ikke er veje mellem byerne og den eneste måde at komme fra by til by, er ved at sejle eller flyve. Du vil opleve at der ikke vokser skove på Grønland, på grund af det kolde klima. Hvis du gerne vil opleve lidt varme på Grønland, så skal du tage af sted i sommermånederne og du skal opholde dig i den sydlige del i nærheden af fjordene. Gennemsnitstemperaturene ligger på -20 grader i februar og 10 grader i sommermånederne. Du skal huske at hvis du skal ud på vandretur, så vil du opleve at et bjerg, der ser ud som om det kun er 2 kilometer væk, sagtens kan være meget længere væk. Det skyldes den lave luftfugtighed der er.

De har dansk som andetsprog

Grønland har i dag dansk som andetsprog og dette bliver lært fra 1. klasse af. Grunden til at grønlænderne lærer dansk fra 1. klasse af er fordi, for at kunne få en uddannelse senere hen, skal de kunne snakke dansk på de danske universiteter. Så er du ikke meget for at skulle tale et fremmedsprog, når du er ude og rejse, så er dette endnu en grund til at tage til Grønland, da du vil kunne snakke med en stor del af befolkningen.

Oplev de 4 årstider

På Grønland vil du kunne opleve forskellige ting ved hver årstid. Om sommeren vil du kunne opleve midnatssol og lange lyse dage som byder på vandre- og sejlture. I vintermånederne kan du opleve nordlyset og tage på hundeslædeture hen over de snedækkede landskaber.  Tager du afsted til foråret, vil du opleve at skiftet fra vinter til sommer går meget stærkt og du vil kunne opleve de oplevelser der er om sommeren. Efteråret kan byde på 3 sæsoner, sommerens lyse nætter, efterårets farver og vinterens nordlys. Tag afsted til Grønland og bo på et af Grønlands hoteller. Når du kommer hjem igen og savner hotellets lækre dyner, så kan du købe sengetøj fra Damask, der vil give dig en hotelfølelse hjemme i dit eget soveværelse.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *